Nu există produse adăugate.

Inregistreaza-te sau intra in cont pentru a vedea si modifica comenzile si informatiile personale.
Chateau Moncontour Téte de Cuvée Vouvray Brut 2018
Chateau Moncontour
65 Lei
Capacitate: 750 ml

Chateau Moncontour Tête de Cuvée Vouvray Brut 2018 este un exemplu deosebit al vinurilor spumante din regiunea Vouvray din Valea Loarei, Franța. Acest vin brut este obținut din struguri de soi Chenin Blanc, cunoscut local sub numele de Pineau de la Loire, și este produs prin metoda tradițională de fermentație în sticlă. Aromele subtile de fructe de piersică, măr verde și citrice sunt completate de nuanțe delicate de flori albe și miere, oferind o complexitate aromatică remarcabilă. Gustul este proaspăt și echilibrat, cu aciditate vivace și o efervescență plăcută, care completează perfect profilul sec al vinului. 

Specificatii
Producator: Chateau Moncontour
Origine: Franta
An: 2018
Alcool %: 12.5 %
Volum: 750 ml
Tip vin: Brut
Livrare gratuita
Livrare gratuita
Transport GRATUIT la comezile peste 200 Ron
Retur 120 zile
Retur 120 zile
Cumperi fara griji, produsele pot fi returnate in 120 zile
Reduceri si promotii
Reduceri si promotii
Cumperi mai mult, platesti mai putin. Extra reducere 5 %
Deschidere colet
Deschidere colet
Verificare produs la livrare GRATUIT
Regiune
Regiune: Franta

Vouvray Pétillant și Vouvray Mousseux sunt titlurile oficiale (chiar dacă rar utilizate) pentru vinurile spumante din Vouvray, realizate din soiul Chenin Blanc. Primul este ușor spumant, iar cel de-al doilea complet. Aceste vinuri sunt denumite colectiv și colloquially de localnici "fines bulles", ceea ce înseamnă „bule fine”. Această expresie veche și tradițională este uneori încă văzută pe etichete și în unele contexte de marketing alături de termenul mai familiar „méthode traditionelle”.

Ca și în cazul șampaniei bune, vinurile bine realizate Vouvray Pétillant și Vouvray Mousseux au un fir persistent de bule și un miros ușor nucos, făinos. Acestea sunt rezultatul contactului prelungit cu drojdia care deseori durează mult mai mult decât cei 12 luni legali.

Cu toate acestea, ele sunt produse din struguri Chenin Blanc crescuți în Valea Loarei (puțin mai caldă decât Champagne). Prin urmare, ele au tendința de a fi puțin mai consistente și mai aromatice decât celebrele lor verișoare din nord. Ele adesea prezintă arome de miere și bergamotă.

În concordanță cu confuzia etichetelor din Vouvray, nu există o definiție legală, tehnică a diferenței între mousseux și pétillant. Legea de apelare stabilește doar că vinurile trebuie să fie vizibil diferite în etichetare și îmbrăcăminte pentru a evita confuzia între ele.

Vinurile spumante din Vouvray au fost comercializate pentru prima dată în secolul al XIX-lea. Viticultorii locali erau obișnuiți cu faptul că vinurile lor suferă o fermentație secundară naturală și devin ușor spumante (pétillant). În jurul anilor 1840, viticultorii din Champagne și din alte zone au început să stăpânească acest fenomen. Prin urmare, a apărut Vouvray Mousseux complet spumant.

Astăzi, toate vinurile spumante Vouvray sunt realizate în metoda tradițională de vin spumant, méthode traditionelle. După fermentarea primară, vinul este îmbuteliat și stocat timp de cel puțin un an sur lattes (însemnând pe 'plăci' sau rafturi de riddling). Peșterile de rocă tuffeau ale orașului, cu temperaturi lor reci și constante, oferă un loc ideal în care să se dezvolte și să se maturizeze vinurile.

Regiune
Feluri de mancare compatibile
  •  

  •  Vouvray Petillant - Mousseux, Franța

  • Vin alb - Tropical și echilibrat

  • Chenin Blanc

  • Se potrivește bine cu Pui și Curcan

Chateau Moncontour Téte de Cuvée Vouvray Brut 2018
65 Lei