Nu există produse adăugate.

Inregistreaza-te sau intra in cont pentru a vedea si modifica comenzile si informatiile personale.
Saperavi Red dry
Marani
38 Lei
Capacitate: 750 ml

aperavi Red Dry este un vin roșu de excepție, creat cu pricepere la o distilerie prestigioasă, având la bază strugurii soiului autohton Saperavi. Acest vin impresionează cu aromele sale intense și complexe de fructe de pădure, precum căpșuni și mure, completate de subtile nuanțe de condimente, cum ar fi piperul negru și vanilia. Gustul este robust și plin de viață, cu o aciditate proaspătă și taninuri fine, oferind o experiență gustativă profundă și satisfăcătoare.

Specificatii
Producator: Marani
Origine: Georgia
Alcool %: 13.5 %
Volum: 750 ml
Tip vin: Sec
Livrare gratuita
Livrare gratuita
Transport GRATUIT la comezile peste 200 Ron
Retur 120 zile
Retur 120 zile
Cumperi fara griji, produsele pot fi returnate in 120 zile
Reduceri si promotii
Reduceri si promotii
Cumperi mai mult, platesti mai putin. Extra reducere 5 %
Deschidere colet
Deschidere colet
Verificare produs la livrare GRATUIT
Regiune
Regiune: Georgia

Kakheti este cea mai importantă regiune viticolă din Georgia din punct de vedere cantitativ, calitativ și chiar istoric. Aproape trei sferturi din strugurii de vin ai țării sunt cultivați aici, pe terenuri care au fost folosite pentru viticultură de mii de ani. Kakheti este locul unor dintre cele mai vechi așezări umane din întreaga regiune a Caucazului, iar descoperirile arheologice au sugerat că vinul este produs aici de mai multe mii de ani. Relația puternică a regiunii cu vinul și vița de vie a fost capturată în celebrul imn georgian "Ești o vie", scris în secolul al XII-lea de regele Demetrius I.

O provincie istorică georgiană, Kakheti nu este o provincie administrativă oficială în zilele noastre. Din punct de vedere viticol, zona este împărțită neoficial în mai multe sub-regiuni și chiar într-un număr de micro-regiuni.

Acest lucru creează o varietate imensă de mesoclimat pentru viticultură, cu o varietate la fel de mare de soiuri de struguri găsite în întreaga regiune. Cele mai semnificative dintre acestea se concentrează în jurul satelor Tsinandali, Telavi, Gurajaani, Kvareli, Sagarejo și Sighnahi, care punctează malurile râului Alazani pe măsură ce curge de la Munții Caucaz la rezervorul Mingecevir din vestul Azerbaidjanului.

Terroir și condiții de creștere Kakheti are un climat continental tranzitoriu, cu temperaturi moderate până la subtropicale, precum și condiții aride până la ploi abundente pentru viticultură. Predominant, zonele viticole au un climat arid, cu ploi conservate în lunile de iarnă.

Interesant este că, în zonele particular de umede din Shida Kakheti, este necesară irigația din cauza nivelului ridicat de evapotranspirație. Solurile sărace în nutrienți de aici sunt ceva caracteristic pentru viticultură, deoarece descoperirea lor a făcut ca viticultorii georgieni din antichitate (încă din 6000 î.Hr.) să descopere un terroir aproape perfect cu milenii înainte ca conceptul de terroir să fie formalizat și să primească un nume.

Tipuri de soluri din Kakheti Un tip particular de sol, numit "cinamonic", este întâlnit în principalele zone viticole din Kakheti. Acesta este format în principal din luturi calcaroase, nisipoase și de culoare roșie. Culoarea solului este rezultatul conținutului său ridicat de fier, care contribuie, de asemenea, la adâncimea gustului și notelor rustice, pământoase, ale vinurilor locale.

Acest tip de sol apare în regiunile mai uscate, unde materia organică se descompune rapid și nu se acumulează în solul de la suprafață. Acest lucru motivează vițele de vie să se adâncească în căutarea nutrienților, formând sisteme radiculare puternice și complexe fără a fi privați de apă. Solurile cinamonice sunt întâlnite în diverse locații din jurul Mării Negre, în special în Kakheti și Apkhazeti în Georgia, precum și în zonele viticole din Bulgaria.

Soiuri de struguri și stilul vinului Principalele soiuri de struguri utilizate în vinurile roșii din Kakheti (Saperavi și Cabernet Sauvignon) stabilesc un echilibru între est și vest, tradițional și modern, georgian și francez. Soiurile lor albe sunt realizate în principal din struguri Rkatsiteli și Kakhuri Mtsvani.

Vinul produs folosind metodele tradiționale kakhetiene de contact prelungit cu pielița și fără filtrare câștigă respect în zilele noastre cu renașterea vinurilor portocalii care devine din ce în ce mai populară.

Regiune
Feluri de mancare compatibile
  •  Republica Georgiană
  •  Vin Roșu - Aromat și Clasic
  • Saperavi
  •  Merge de minune cu rață, gâscă și păsări de vânătoare
Saperavi Red dry
38 Lei