Nu există produse adăugate.

Inregistreaza-te sau intra in cont pentru a vedea si modifica comenzile si informatiile personale.
Kamnik Winemakers' Selection
Chateau Kamnik
87 Lei
Capacitate: 750 ml

Kamnik Winemakers' Selection este o colecție de vinuri de elită, reprezentând vârful de excelență al producției de la celebrul Chateau Kamnik din Macedonia de Nord. Această selecție reflectă pasiunea și devotamentul vinificatorilor pentru arta producerii vinului, prezentând un portofoliu diversificat de arome și arome. De la vinurile robuste și puternice, până la cele delicate și rafinate, Kamnik Winemakers' Selection oferă o experiență gustativă complexă și captivantă. Fiecare sticlă din această colecție poartă amprenta măiestriei și atenției la detalii a echipei de vinificatori, capturând esența și caracteristicile distincte ale podgoriilor locale și soiurilor de struguri utilizate. Kamnik Winemakers' Selection este destinată celor ce apreciază calitatea și rafinamentul în materie de vinuri, fiind o alegere perfectă pentru a sublinia momentele speciale și pentru a bucura pasionații de vinuri fine.

Specificatii
Producator: Chateau Kamnik
Origine: De import
An: 2017
Alcool %: 14.5 %
Volum: 750 ml
Tip vin: Sec
Livrare gratuita
Livrare gratuita
Transport GRATUIT la comezile peste 200 Ron
Retur 120 zile
Retur 120 zile
Cumperi fara griji, produsele pot fi returnate in 120 zile
Reduceri si promotii
Reduceri si promotii
Cumperi mai mult, platesti mai putin. Extra reducere 5 %
Deschidere colet
Deschidere colet
Verificare produs la livrare GRATUIT
Regiune
Regiune: Macedonia de Nord

Republica Macedonia de Nord este o țară situată în centrul Peninsulei Balcanice, în sud-estul Europei. Este destul de distinctă de Macedonia greacă modernă, cu care împarte o frontieră de peste 160 de kilometri (100 mile). Industria vinicolă aici este dominată de vinurile roșii. Producția se concentrează în jurul a două soiuri autohtone (Vranac și Kratosija), precum și câteva soiuri internaționale cum ar fi celebrele soiuri de struguri de vin Bordeaux, Cabernet Sauvignon și Merlot.

Principalele regiuni viticole aici sunt Pcinja-Osogovo în nord, Pelagonija-Polog în sud și Povardarie (valea centrală a râului Vardar, din care Tikves este o subregiune importantă). În ansamblu, republica are aproximativ 23.000 de hectare (56.850 de acri) de vii viticole și o suprafață puțin mai mare plantată cu viță de vie pentru struguri de masă.

Deși este o țară fără ieșire la mare (este separată de Marea Adriatică de Albania și de Marea Egee de Grecia), republica are influențe continentale și mediteraneene asupra climei sale. Colțul său nord-estic este separat de cel mai apropiat litoral cu 200 km (125 de mile), în timp ce Lacul Doiran, la marginea sa sud-estică, se află la doar 55 km (35 de mile) de orașul grec de pe coasta Golfului Salonic, Thessalonika.

Terroir De-a lungul frontierei cu Albania, în colțul sud-vestic al republicii, mai multe lacuri mari moderează clima. Adăpostul oferit de topografia locală se combină cu alte factori geologici pentru a crea terenuri agricole deosebit de productive, în special în jurul orașelor de pe malul lacului Struga și Resen. Strugurii joacă un rol important în economia și agricultura locală aici.

Lacul Prespa, pe care Macedonia de Nord îl împarte cu Grecia și Albania, este cel mai înalt lac tectonic din Europa. De-a lungul a multor milenii, activitatea geologică complexă a regiunii l-a ridicat la o altitudine de aproximativ 850 de metri (2800 de picioare). Lacurile tectonice se formează atunci când depresiunile topografice preexistente sunt ridicate de mișcările tectonice și în timp devin bazine naturale de lac.

Semnificația acestui proces pentru viticultură este că nu necesită prezența lanțurilor montane sau a ghețarilor și condițiile climatologice implicite de aceste fenomene. Astfel, Lacul Prespa și vecinul său, Lacul Ohrid, se bucură de toate beneficiile unui mediu continental însorit și aerul curat găsit la aceste altitudini, fără condițiile meteorologice uneori periculoase întâlnite de alte lacuri de munte.

Disputa privind numele cu Grecia Țara și-a declarat independența de Iugoslavia ca "Macedonia" în 1991. Chiar și înainte de aceasta, când era Republica Populară, apoi Republica Socialistă a Macedoniei în Federația Iugoslavă, numele a fost contestat de Grecia. Această țară a cerut adăugarea unui calificativ geografic la nume pentru a evita confuzia cu propria sa regiune a Macedoniei grecești.

Unii greci se identifică ca macedoneni etnici, dar această grupare este neînrudită cu macedonenii slavi din Macedonia de Nord. În consecință, Grecia s-a opus și descrierii principalei grupări etnice a vecinilor lor nordici ca macedoneni și i-a acuzat pe tinerii macedoneni că își apropriau simbolurile și figurile culturii grecești și promovau o Macedonie Unită, inclusiv teritorii aflate în prezent în Grecia și alte țări învecinate.

Pentru o vreme, titlul "fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei" (sau FYROM) a fost folosit ca o soluție de compromis în documentele oficiale internaționale. În 2019, disputa a fost (în mare parte) rezolvată când țara și-a schimbat numele în Republica Macedonia de Nord.

Regiune
Feluri de mancare compatibile
  • Din Macedonia de Nord,
  • Vin Roșu - Puternic structurat
  • Sangiovese
  • Merge de minune cu pui și curcan
Kamnik Winemakers' Selection
87 Lei