Nu există produse adăugate.

Inregistreaza-te sau intra in cont pentru a vedea si modifica comenzile si informatiile personale.
Chateau Ksara Cabernet Sauvignon 2014
Chateau Ksara
93 Lei
Capacitate: 750 ml

Chateau Ksara Cabernet Sauvignon 2014 este un vin roșu de excepție, produs cu măiestrie de la faimosul Chateau Ksara din Liban. Obținut din struguri de soi Cabernet Sauvignon, acest vin emană arome bogate și complexe de fructe de pădure negre, cum ar fi căpșunile și murele, completate de subtile nuanțe de vanilie și condimente. Gustul este puternic și plin de viață, cu taninuri bine integrate și o aciditate echilibrată, oferind o experiență gustativă profundă și satisfăcătoare.

Specificatii
Producator: Chateau Ksara
Origine: Liban
An: 2014
Alcool %: 13.5 %
Volum: 750 ml
Tip vin: Sec
Soiul de struguri: Cabernet Sauvignon
Livrare gratuita
Livrare gratuita
Transport GRATUIT la comezile peste 200 Ron
Retur 120 zile
Retur 120 zile
Cumperi fara griji, produsele pot fi returnate in 120 zile
Reduceri si promotii
Reduceri si promotii
Cumperi mai mult, platesti mai putin. Extra reducere 5 %
Deschidere colet
Deschidere colet
Verificare produs la livrare GRATUIT
Regiune
Regiune: Lebanon

Valea Bekaa este inima vinurilor moderne libaneze. Aproape 90% din vinurile Libanului sunt produse aici, la fel și o proporție respectabilă din Arak, spiritul aromat cu anason care rămâne băutura alcoolică preferată a națiunii.

Podgoriile originale din Valea Bekaa au fost plantate cu Cinsaut, care ulterior a fost însoțit de alte soiuri franceze de viță de vie. Cele mai multe dintre acestea rămân în compoziția vinicolă a Libanului și astăzi: roșii Carignan, Grenache, Syrah, Mourvèdre, Cabernet Sauvignon și Merlot, și albele Ugni Blanc, Clairette și Chardonnay.

Cea mai veche cramă din zonă este Chateau Ksara, care a fost înființată de creștinii iezuiți din Taanayel (Tanail), un așezământ monastic antic situat în aval de Ksara. Prima vie a fost plantată acolo în 1857, cu puieți aduși din Franța prin coloniile din Algeria.

La acea vreme, Libanul era guvernat de Imperiul Otoman, ale cărui legi Sharia condamnau producția sau consumul de vin, cu excepția scopurilor religioase. Astfel, crama inițială era foarte reținută, și abia după ce francezii au preluat controlul țării după Primul Război Mondial (sub Mandatul Franței pentru Siria și Liban al Ligii Națiunilor) producția de vin din Valea Bekaa a început să se extindă.

Chateau Musar, fondat în 1930, este o altă moștenire lungă în vale și cea mai faimoasă din punct de vedere global. Un articol din 1979 în revista Decanter, scris de Michael Broadbent, a contribuit la deschiderea piețelor de export. Până în 1990, cea mai mare parte a producției lor a părăsit țara.

Acest an a marcat sfârșitul Războiului Civil Libanez, care a durat din 1975. În plus față de cei aproximativ 120.000 de morți, în jur de un milion de oameni au părăsit țara - piața internă pentru vinuri, desigur, a fost decimata.

Cu sfârșitul conflictului, Valea Bekaa și industria vinicolă libaneză mai largă ar putea cel puțin să înceapă să lucreze către modernizare și să-și exprime întregul potențial. Cu toate acestea, țara a trebuit să facă față de atunci și altor provocări precum revărsarea Războiului Sirian, explozia din portul Beirut și protestele civile și criza economică în curs.

Condiții de creștere în Valea Bekaa Valea lungă și îngustă este o oază de agricultură și viticultură la înaltitudine (1.000m / 3000ft), care se întinde de la nord la sud pe o distanță de aproximativ 65 de kilometri (40 de mile) între munții Liban și Anti-Liban.

Munții sunt factorul cheie în terroir aici. Ei oferă protecție împotriva deșerturilor din est și ploilor maritime din vest. Viețile de vie beneficiază de umbra de ploaie aruncată de Muntele Liban (care este de fapt un lanț muntos de 150 de kilometri).

Regiune
Feluri de mancare compatibile
  • Din Valea Bekaa, Liban
  • Vin Roșu - aromat și clasic
  • Cabernet Sauvignon
  • Merge de minune cu miel
Chateau Ksara Cabernet Sauvignon 2014
93 Lei