Nu există produse adăugate.

Inregistreaza-te sau intra in cont pentru a vedea si modifica comenzile si informatiile personale.
Chateau Haut Piquat 2014 Lussac Saint-Emilion
Chateau Haut Piquat
70 Lei
Capacitate: 750 ml

Château Haut Piquat 2014 Lussac Saint-Émilion este un vin remarcabil din regiunea viticolă Saint-Émilion din Bordeaux, Franța. Obținut dintr-un asamblaj de struguri Merlot și Cabernet Franc, acest vin exprimă autenticitatea terroir-ului său. Aromele de fructe negre, cum ar fi cireșele negre și coacăzele, sunt îmbogățite de subtile nuanțe de vanilie, scorțișoară și ciocolată neagră, conferind vinului o complexitate aromată remarcabilă.

Specificatii
Producator: Chateau Haut Piquat
Origine: Franta
An: 2014
Alcool %: 13 %
Volum: 750 ml
Tip vin: Sec
Livrare gratuita
Livrare gratuita
Transport GRATUIT la comezile peste 200 Ron
Retur 120 zile
Retur 120 zile
Cumperi fara griji, produsele pot fi returnate in 120 zile
Reduceri si promotii
Reduceri si promotii
Cumperi mai mult, platesti mai putin. Extra reducere 5 %
Deschidere colet
Deschidere colet
Verificare produs la livrare GRATUIT
Regiune
Regiune: Franta

Lussac este cel mai nordic dintre cele patru "sateliți" ai Saint-Emilionului, probabil stabilit ca regiune viticolă în secolul al XII-lea.

Localizare Comuna Lussac (care formează și singura zonă de producție a apelativului Lussac-Saint-Émilion) se află la nord-vest de comuna Montagne, care la rândul său găzduiește atât titlurile Montagne-Saint-Émilion, cât și Saint-Georges-Saint-Émilion. Montagne se află la doar cinci kilometri (trei mile) nord de orașul Saint-Émilion.

Satelitul Saint-Émilionului rămas este Puisseguin-Saint-Émilion, care se află la sud-est de Lussac și la est de Montagne. Imediat la nord-est de Puisseguin (și la est de Lussac) se află apelativul Francs Côtes de Bordeaux.

Lussac însăși se află aproximativ nouă kilometri nord-est de orașul Saint-Émilion.

Geografie Peisajul din Lussac este ușor mai înalt și mai în pantă decât cel care predomina mai aproape de Dordogne, deși un anumit element de lut aluvial este încă prezent în solurile sale.

Soiuri de struguri Strugurii permisi în apelativul Lussac-Saint-Émilion sunt Merlot, Malbec, Cabernet Franc și Cabernet Sauvignon. Merlot este de departe varietatea dominantă, fiind de cele mai multe ori asociată cu Cabernet Franc (cunoscută aici sub numele de 'Bouchet').

Carmenère și Petit Verdot (care alcătuiesc setul clasic de șase soiuri de vin roșu din Bordeaux) sunt de asemenea permise aici, dar sunt considerate struguri complementare. Acestea nu pot reprezenta mai mult de 10 la sută din orice vin purtând numele Lussac-Saint-Émilion.

Cabernet Sauvignon este mult mai puțin plantat în solurile mai reci ale zonei Saint-Émilion în general și produce vinuri de calitate fiabilă doar atunci când este localizat în locuri foarte specifice. Prevalența lui Merlot (o varietate care înflorește devreme) face ca apelativul să fie susceptibil la înghețurile de primăvară și poate pierde majoritatea recoltei într-un an rece.

Cerințele de producție Pentru a se califica pentru apelativul Lussac-Saint-Émilion, vinurile trebuie să conțină un minimum de 11% alcool și să provină din vițe de vie plantate la o densitate de mai puțin de 5.500 de vițe pe hectar (2200 de vițe pe acri). Vinurile realizate din vițe hibride sau cele cu vârsta sub trei ani nu se califică. Suprafața totală a podgoriilor din apelativ acoperă aproximativ 1460 de hectare (3607 de acri).

Irigrarea este permisă în timpul sezonului de creștere, dar numai în condiții strict reglementate. Randamentele sunt în general stabilite la 53 de hectolitri pe hectar (567 de galoni pe acri), dar cu o limită superioară de 65 de hectolitri pe hectar (695 de galoni pe acri).

Enrichimentul mustului (prin metode precum osmoza inversă, care poate fi utilizată pentru a elimina conținutul de apă din suc) este permis, dar nu poate produce un vin cu un nivel de alcool mai mare de 13,5%.

Istoric Înregistrarea stabilirii vițelor de vie în zona Lussac datează din secolul al XII-lea, când călugării cistercieni au plantat în mod raportat vițe de vie pe versanții dealurilor din jurul zonei.

Deși probabil că au profitat de comerțul prin portul Bordeaux (și de accesul la piața engleză în timpul domniei engleze asupra Aquitaniei în Evul Mediu timpuriu), proprietățile funciare din regiuni precum Lussac tindeau să fie mult mai mici și controlate la nivel local (de către fermieri și burghezi), deoarece regiunea era prea departe de Bordeaux pentru a cădea în proprietățile nobililor vremii.

Astfel, viile din regiune tind să fie mai fragmentate, cu parcele mai mici de vițe decât în ​​domeniile mai grandioase mai aproape de oraș.

Regiune
Feluri de mancare compatibile

 

  • Din Lussac-Saint-Émilion, Franța
  • Vin Roșu – aromat și clasic
  • Cabernet Sauvignon - Merlot
  • Se potrivește bine alaturi de carnea de vită și cerb
Chateau Haut Piquat 2014 Lussac Saint-Emilion
70 Lei