Nu există produse adăugate.

Inregistreaza-te sau intra in cont pentru a vedea si modifica comenzile si informatiile personale.
Von Winning Riesling Extra Brut
Von Winning
68 Lei
Capacitate: 750 ml

Von Winning Riesling Extra Brut este un vin spumant de calitate superioară, reprezentând expresia autentică a soiului Riesling din regiunea Pfalz, Germania. Acest Extra Brut este obținut din struguri de soi Riesling, care conferă vinului arome intense de lămâie, grapefruit și măr verde, îmbogățite de subtile nuanțe minerale și de drojdie. Gustul este sec și rafinat, cu o aciditate vibrantă și o efervescență fină, ce completează perfect profilul gustativ al vinului. Von Winning Riesling Extra Brut este ideal pentru a fi savurat ca aperitiv sau pentru a însoți preparate culinare ușoare, precum fructele de mare, brânzeturile fine sau salatele proaspete.

Specificatii
Producator: Von Winning
Origine: Germania
Alcool %: 12 %
Volum: 750 ml
Tip vin: Extra brut
Livrare gratuita
Livrare gratuita
Transport GRATUIT la comezile peste 200 Ron
Retur 120 zile
Retur 120 zile
Cumperi fara griji, produsele pot fi returnate in 120 zile
Reduceri si promotii
Reduceri si promotii
Cumperi mai mult, platesti mai putin. Extra reducere 5 %
Deschidere colet
Deschidere colet
Verificare produs la livrare GRATUIT
Regiune
Regiune: Germania

Deidesheim este un mic sat viticol de mare prestigiu din regiunea viticolă Pfalz din Germania. Este cunoscut în special pentru Riesling-ul său, care este de departe varietatea dominantă aici. Ca și alte vinuri din Pfalz, Riesling-ul produs aici este mai plin și mai bogat decât majoritatea altor Riesling-uri germane, datorită climatului relativ cald și uscat al regiunii. Majoritatea Riesling-urilor Deidesheimer sunt uscate (trocken). Câteva selecte sunt dulci și luscios de trockenbeerenauslese.

Așezat la doar câțiva kilometri nord de orașul Neustadt, Deidesheim se află chiar în inima zonei viticole de top a Pfalz-ului. Satul găzduiește mai multe parcele viticole Grosse Lage decât oricare alt sat din regiune. Este rivalizat în acest sens doar de vecinii săi de la nord, Forst și Ungstein.

Satul și podgoriile sale se află la poalele lanțului muntos Haardt, oferindu-le un aspect estic și o poziție protejată foarte apreciate. Acest lucru, combinat cu umbra de ploaie proiectată de vârfurile muntoase de deasupra, creează un microclimat mai cald, mai luminos și mai uscat decât cel de la câțiva kilometri distanță. Beneficiile acestui aspect sunt vizibile (și comestibile) în câmpurile și livezile locale. Aici cresc smochine, fructe citrice și migdale (la sfârșitul primăverii, drumurile din jurul Deidesheim-ului sunt presărate cu petale roz de migdal). Natural, vița de vie crește bine aici, în special Riesling-ul, care reprezintă de departe majoritatea vinurilor de calitate produse aici. Alte soiuri reprezentate în vinurile mai bune ale satului sunt Pinot Noir (Spätburgunder), Pinot Gris (Grauburgunder) și Pinot Blanc (Weissburgunder).

Turismul viticol joacă un rol semnificativ în cultura și economia Deidesheim-ului. Deutsche Weinstrasse (Drumul Vinului German) trece prin oraș, atrăgând mii de turiști în timpul întregului an. August este o lună deosebit de aglomerată în calendarul viticol local. Acest lucru se datorează nu doar recoltei iminente, ci și Târgului de Vin Deidesheimer Weinkerwe (Târgul de Vin Deidesheim). Acest eveniment este frecventat de aproximativ 100.000 de vizitatori, făcându-l unul dintre cele mai mari festivaluri tradiționale de vin din Germania. Mai impresionant este Târgul de Vin Wurstmarkt din septembrie, organizat în apropierea Bad Durkheim-ului. Cu peste jumătate de milion de participanți, este cel mai mare festival de vin din Germania și, posibil, din lume. Vizitatorii bine întreținuți pot sta la Hotelul Deidesheimer Hof de cinci stele, care domină piața satului.

O figură importantă în istoria vinicolă a Deidesheim-ului este Andreas Jordan. S-a mutat aici în secolul al XIX-lea și a înființat ceea ce avea să devină una dintre cele mai importante proprietăți viticole din Pfalz. Jordan a fost un pionier în vinuri atât din punct de vedere al calității, cât și al stilului. A fost primul care a distins gama sa de vinuri pe baza combinației dintre terroir, soi și an de recoltă. De asemenea, a introdus stilul spätlese în Pfalz. Ca urmare a eforturilor sale, faima Deidesheim-ului și averea lui Jordan au crescut semnificativ, împreună cu proprietățile sale de teren. La moartea sa în 1848, marele domeniu a fost împărțit în trei, toate rămânând printre cele mai influente situri viticole din Pfalz. Acestea sunt Bassermann-Jordan, von Buhl și Dr. Deinhard.

Șase parcele viticole din această zonă au fost clasificate ca 'Grosse Lage' de către VDP (Asociația Viticola Germană pentru Situri Prädikats și Calitate). Acestea sunt Kalkofen, Grainhübel, Kieselberg, Langenmorgen, Hohenmorgen și Paradiesgarten.

Kalkofen se află imediat la nord de centrul satului, și se numește așa pentru că a fost odată locul unei vechi cuptoare de var. Parcela de două hectare (cinci acri) se află pe o pantă ușoară orientată spre sud și este marcată la marginea sa nordică de ziduri de nisip. Nisipul joacă un rol cheie atât în terroir-ul local, cât și în arhitectura locală. Solurile de aici sunt o combinație de calcar, nisip și lut marnos. Imediat lângă el este Grainhübel, ale cărui soluri de nisip erodate (grien în germana veche) i-au câștigat numele. Același sol se găsește și în secțiunile inferioare ale vecinei Kieselberg. Cu toate acestea, acesta este înlocuit mai sus cu nisip grosier și pietriș; Kieselberg înseamnă "munte de pietriș". Între aceste două site-uri se află micul Hohenmorgen de 0,8 ha (doi acri). Solurile sale roșiatice de nisip sunt încrucișate cu porțiuni de lut și loess.

Regiune
Feluri de mancare compatibile

 

  • Deidesheim, Germania
  • Vin Spumant – Proaspăt
  • Riesling
  • Se potrivește bine cu pește
Von Winning Riesling Extra Brut
68 Lei