Nu există produse adăugate.

Inregistreaza-te sau intra in cont pentru a vedea si modifica comenzile si informatiile personale.
Vin Gigondas Domaine Grand Romane Rouge Vieilles Vignes 2020
Gigondas
440 Lei
Capacitate: 750 ml

Vinul Gigondas Domaine Grand Romane Rouge Vieilles Vignes 2020 este un exemplu remarcabil al vinurilor din regiunea Gigondas din sudul Franței, cunoscută pentru vinurile sale roșii robuste și expresive. Acest vin este obținut din struguri proveniți de la vechi vițe de vie, care conferă vinului profunzime și complexitate. Aromele intense de căpșuni negre, cireșe și mure sunt îmbinate cu nuanțe subtile de piper negru, cuișoare și vanilie, oferind o experiență olfactivă bogată și captivantă. Gustul este robust și echilibrat, cu taninuri mătăsoase și o aciditate bine integrată, ce completează perfect profilul gustativ al vinului. Vinul Gigondas Domaine Grand Romane Rouge Vieilles Vignes 2020 este ideal pentru a fi savurat alături de preparate culinare consistente, precum fripturi de carne roșie, vânat sau brânzeturi maturate.

Specificatii
Producator: Gigondas
Origine: Franta
An: 2020
Alcool %: 15 %
Volum: 750 ml
Tip vin: Sec
Livrare gratuita
Livrare gratuita
Transport GRATUIT la comezile peste 200 Ron
Retur 120 zile
Retur 120 zile
Cumperi fara griji, produsele pot fi returnate in 120 zile
Reduceri si promotii
Reduceri si promotii
Cumperi mai mult, platesti mai putin. Extra reducere 5 %
Deschidere colet
Deschidere colet
Verificare produs la livrare GRATUIT
Regiune
Regiune: Franta

Satele Beaumes-de-Venise și Vacqueyras se află la sud și respectiv la vest de Gigondas și beneficiază de condiții de creștere foarte similare. Comunele Sablet și Seguret, ambele comune din apelarea Côtes du Rhône Villages, se află imediat la nord.

Geografie și climă Terroir-ul aici este caracterizat de un climat mediteranean cald și uscat și de combinația de soluri calcaroase (pe versanții Montmirail la est) și soluri stâncoase, nisipoase, cu drenaj liber (pe terenul mai plat, mai jos, la nord și vest).

Vremea aici este tipică regiunii Provence, cu veri calde și uscate. Precipitațiile sunt sporadice, dar pot fi foarte abundente, în special în primăvară și toamnă.

Vântul puternic, rece, din nord, Mistral, este, de asemenea, o caracteristică clasică a regiunii - așa cum este și pentru multe podgorii din valea Rhône-ului.

Soiuri de struguri Vinuri roșii și roz Grenache este principala varietate roșie (și roz) în Gigondas și ambele stiluri trebuie să fie făcute dintr-un minimum de 50 la sută din varietate (cu aceleași cerințe minime - 50 la sută - pentru plantările de viță-de-vie din regiune). În plus, Grenache, Syrah, Mourvèdre și/sau Cinsault trebuie să cuprindă cel puțin 90 la sută din orice vie din Gigondas destinată producerii de vin roșu sau roz.

Lista de soiuri care pot face parte din restul de 10 la sută, dacă este necesar, cuprinde 15 soiuri locale, inclusiv mai multe soiuri de struguri albi.

Gigondas alb Gigondas alb a fost introdus în 2022, având ca varietate principală Clairette. Aceasta trebuie să reprezinte cel puțin 70 la sută din orice Gigondas alb și 70 la sută din orice vie a cărei producție este destinată Gigondasului alb.

Clairette poate fi completată de Bourboulenc, Clairette Rosé, Grenache Blanc, Grenache Gris, Marsanne, Piquepoul și/sau Roussanne.

Viognier și Ugni Blanc pot fi, de asemenea, folosiți, dar aceste două soiuri pot cuprinde cel mult cinci la sută din amestecul final.

Reglementări de producție Stilul rezultat al vinului realizat sub apelare este adesea asemănat cu cel al Châteauneuf-du-Pape, la doar 17 kilometri (10 mile) sud-vest. Vinurile roșii sunt de obicei îndrăznețe, expresive, coapte și relativ bogate în alcool - de fapt, legile apelării cer un nivel minim de alcool de 12,5 la sută, unul dintre cele mai ridicate stipulate pentru vinul roșu francez. Cele mai bune exemple pot cu siguranță să se ridice la nivelul multor îmbuteliere din vecinătatea sa mai celebră.

Regiune
Feluri de mancare compatibile

 

  • Din Gigondas, Franța\
  • Vin roșu - Bogat și intens
  • CUpaj roșu din sudul Rhône-ului
  • Se potrivește bine cu miel
Vin Gigondas Domaine Grand Romane Rouge Vieilles Vignes 2020
440 Lei